Om oss

På Arenans idrottsförskola står idrott, rörelse och hälsa på schemat.

Här får barnen prova på olika idrotter, röra på sig och vara mycket ute i naturen. Vi lär dem om hälsa och att leva sunt. Målet är att ha rörelseglada och lärande barn som är fulla med sund energi.

Förskolans lokaler är ljusa och luftiga och ligger i anslutning till Helsingborg Arena. Utomhus finns en liten, mysig gård som sträcker sig mot skogen. Där sover barnen middag i sina vagnar. Intill förskolan finns en stor parkering, vilket gör det enkelt för dig som förälder att hämta och lämna.

Utövar idrott och lär om hälsa

Hos oss provar barnen på olika idrotter på ett lekfullt sätt. Vi har tillgång till Helsingborg Arenas och Idrottens hus lokaler. Där kan vi dansa, spela fotboll, utöva yoga, bowla, friidrotta, brottas och boxas. De äldre barnen åker skridskor och simmar när de går på HAIS utegrupp. Barnen utvecklar inte bara rörelseglädje utan övar även sin motorik.

Hälsa är viktigt för oss. Därför erbjuder vi bra, varierad kost och lugna matsituationer med gott om tid att äta. Vi vill få barnen att testa nya smaker och tycka om hälsosam mat. Vi pratar dagligen om kost och hälsa och hur de verkar tillsammans. Flera av pedagogerna har utbildning inom idrott och hälsa.

Barnen äger sin dag och sitt lärande

På förskolan arbetar engagerade och inspirerande pedagoger som är goda förebilder för barnen. Vi utgår från att alla är olika och har olika förutsättningar. Därför lyssnar vi på och uppmärksammar varje barn som den unika individ det är. Vi utgår hela tiden från barnens behov och intressen. Hos oss äger barnen sin dag och sitt lärande.